Business

Zenden infraroodpanelen elektromagnetische straling uit?

Posted by admin

elektromagnetische straling uit

Infraroodverwarming (IR) is een zeer effectieve vorm van warmte die warmte rechtstreeks doorgeeft aan de objecten in uw huis. Dit in tegenstelling tot convectieverwarming, die de lucht verwarmt en deze vervolgens door uw kamer verspreidt.

Wanneer een IR-straler wordt ingeschakeld, begint deze onmiddellijk infraroodgolven uit te stralen die worden opgevangen door de objecten in uw kamer, zoals meubels en muren. De moleculen in deze materialen gaan dan door de IR-straling trillen en worden warm. Dit is de reden dat een goed gepositioneerd IR-paneel binnen 3-10 minuten na het inschakelen warm kan aanvoelen.

infraroodpanelen

Profiteer van lage aanschafkosten, geen onderhoud en een directe besparing op jouw energieverbruik met infrarood verwarming van HeatXL. Bezoek onze webshop voor meer informatie of vraag een offerte op maat voor jouw project.

De IR-straling verspreidt zich vervolgens vanaf het paneel naar buiten en verwarmt andere items in de kamer totdat deze uw lichaam bereikt, wat aanvoelt als zonnestralen. Dit komt doordat de IR-stralen door je huid worden geabsorbeerd, waardoor je je zeer comfortabel voelt en de warmte zich van daaruit snel verspreidt.

Zenden infraroodpanelen elektromagnetische straling uit?

Er zijn veel verschillende manieren waarop u een IR-verwarmingspaneel kunt installeren, afhankelijk van de grootte van uw ruimte en de stijl van uw interieurontwerp. U kunt kiezen uit vloerstatieven, IR-panelen voor wand- of plafondmontage. De optie voor plafondmontage is ideaal voor mensen met een open woonruimte, omdat deze een ongehinderde beweging van de IR-stralingsstromen en een uniforme warmteverdeling door de kamer mogelijk maakt.

Alle Herschel-producten zijn gecertificeerd als apparaten met lage EMI en vallen binnen de categorie ‘Low Electrosmog’. Dit betekent dat ze veel minder EMF produceren dan andere elektronische apparaten zoals elektrische radiatoren en opslagverwarmers.

Het belangrijkste voordeel van IR-panelen is dat ze in elke kamer kunnen worden geïnstalleerd zonder dat er ingewikkelde leidingen of brandstofopslagfaciliteiten nodig zijn. Dit maakt ze perfect voor gebruik in ruimtes zoals woonruimtes, slaapkamers en keukens. Ze kunnen ook worden gebruikt in garages en zelfs buitengebouwen.

Ze zijn vooral goed in het bestrijden van vocht, omdat ze de oppervlakken van uw muren en meubels verwarmen, waardoor schimmelvorming en vochtvorming worden voorkomen. Ze zijn ook ideaal om tochtige huizen warm te houden, omdat ze de warmte veel sneller overdragen dan convectieverwarming. Ze zijn een zeer efficiënte manier om uw huis te verwarmen en helpen u te besparen op uw energierekening.

Infraroodstralers zijn zeer veilig in gebruik, ze zenden slechts weinig elektromagnetische velden uit en vormen geen gevaar voor de gezondheid zoals conventionele elektrische verwarming dat wel kan zijn. Herschel infraroodpanelen worden tijdens de certificering ook getest op veiligheid en voldoen aan de hoogste normen van kwaliteitscontrole.

IR-panelen kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als elke andere elektrische verwarming. Ze kunnen worden gebruikt in ruimtes zoals woonruimtes, keukens en badkamers. Ze zijn bijzonder geschikt voor degenen die een milieuvriendelijker verwarmingssysteem willen, omdat ze geen gas, olie of vaste brandstof nodig hebben om te functioneren, alleen elektriciteit. Ze zijn ook zeer energiezuinig en kunnen worden gebruikt als aanvulling op een conventioneel verwarmingssysteem, of als vervanging ervan.

Leave A Comment